HELPPO JA HAJUTON

MODERNI HELPPOKÄYTTÖINEN MÖKKIVESSA

• Kompostointia tehokkaalla nestekäsittelyllä • DryMix kompostiaine poistaa hajut ja parantaa kompostointia • ECO- tai SEP-istuin vaihtoehtoina • Säädettävä ilmanvaihto • Tehokas nestehaihdutus • Suuri kapasiteetti - kuljetusvaihto tai tyhjentäminen 120 päivän käytön jälkeen (esim. 3 henkilöä 40 päivää mökissä) • Lisäkompostivaunulla - kaksinkertainen kapasiteetti (240 päivää) - yksinkertainen kompostointi • Kestävä materiaali ja tekniikka (polyeteenimuovi, takuu 10 vuotta).

 ASENNUS

 EASY SOPII USEIMPIIN RAKENNUKSIIN

1) Voit käyttää eco tai sep yläosaa. Mitoiltaan ne ovat samankokoiset. Eco:ssa  virtsan /nesteen erotus tapahtuu laitteen pohjassa. Sep:ssä yläosassa. Eco haihduttaa kosteutta jopa 95 %. 2) Lattiaan ja takaseinään sahataan säiliön muotoinen aukko (sapluuna mukana toimituksessa). Käytä korotusta säiliön alla tarvittaessa, oikea istuinkorkeus on 43-50 cm.  - ulkorakennukseen asennettaessa ei välttämättä tarvita luukkua rakennuksen takana  - rakennuksen sisälle asennettaessa lattian alapuolinen pohja ja seinät eristetään (esim. 50 mm finnfoam), myös nesteputki eristetään ja takana oleva aukko varustetaan ovella tai luukulla (eristetyllä). Jos rakennusta ei pidetä lämpimänä tilaa ei tarvitse eristää. - ilmastointiputkelle porataan D75 reikä ulos. 3) Asennnetaan nesteenkeräys putki. Ylimääräneste johdetaan jätevesiin (eco) tai kerätään lannoitenesteeksi (sep) erilliseen säiliöön. Varusta järjestelmä asianmukaisella nesteenkeräysastialla tai jätevesien käsittelyjärjestelmällä. 4) Asennetaan ilmatointiputki, toimituksessa on mukana seinän läpivientiosa, kulmaosa, laajennus 75 -110 mm ja putken hattu. Muut tarvittavat osat D110, eli suoraputki ja mahdolliset 30 asteen kulmat hankitaan erikseen. Lämmitetyn rakennuksessa ja talvikäytössä suosittelemme ilmastointiputken eristämistä. EASY:yyn on saatavilla puhallin 12 /230 V (lisävaruste),  jonka toimintaa voidaan säätää. Puhallin asennetaan ilmastointiputken varteen.  EASY voidaan varustaa lämmityselementillä (lisävaruste), joka asennetaan säiliön pohjalle. Lämmityselementti nopeuttaa kompostoitumista ja tehostaa nesteen haihtumista. 5) EASY:n kapasiteettiä on mahdollista laajentaa helposti. Lisäkompostointivaunulla (lisävaruste) kapasiteetti kaksinkertaistuu. 6) Panosta säiliön pohjalle kompostointirouhetta 3 cm kerros, lisää rouhetta kauhalla astiasta käyttökerran jälkeen 1 dl. 

KÄYTTÖ

• Panosta ekovessa käyttöönotettaessa. • Lisää kompostirouhetta ekovessaan säännöllisesti. • Tasaa komposti säiliössä tarvittaessa. Lisäksi on huolehdittava, ettei ekovessaan laiteta mitään kompostointia haittaavia aineita. Ekovessaan saa ainoastaan laittaa ulosteita, virtsaa, wc, paperia, kompostirouhetta sekä biologisesti hajoavia kotitalousjätteitä (biojäte). Toimenpiteet ennen käyttöä (myös tyhjennyksen jälkeen) Panosta 3 cm kompostirouhetta kompostointitilan ECO, SEP, pohjalle (1). Jos käytät muuta kuin EV kompostirouhetta, varmista että pohjalle tulee riittävän karkeaa materiaalia , joka estää rouheen varisemisen nestetilaan. Sivun alapalkissa linkki käyttö- ja asennusohjeisiin.

EASY sopii asennettavaksi ulkorakennukseen tai

mökille sisätiloihin.

680   130  500 680   130  500 istuinkorkeus 43- 50 cm lattia maasta min 30 cm
1) 2) 3) 4)
SEP
ECO
WEBSHOP EASY  BioToilet since 1978 Biological toilets