Pientaloon - hyvin varusteltuun loma-

asuntoon - yhteispuhdistamoksi - leirintä-

alueet - yhteiskäyttö

PA - etuja:

1) Pienikokoinen - matala -

mahtuu pieneenkin tilaan.

PA on pientaloon ja hyvin varusteltuun loma-asuntoon kehitetty puhdistamo. Pienen koonsa ansiosta se on helppo asentaa.  Tarvittava pinta-ala on 2-3 m2, tulo - ja lähtöputken korkoeroa ei ole.

2) Tehokas - suuren maasuodatuksen teho pienessa

puhdistusyksikössä.

PA puhdistus on erittäin tehokas. Pienpuhdistukseen kehitettämämme Raita Multi prosessi toimii hyvin pienessä tilassa. Kilpailevat menetelmät kuten Biosuodatin, maaperäsuodatus/ imeytys, kaksoisviemäröinti tarvitsevat 3-10 kertaan enemmän pinta- alaa. 

3) Pitkäikäinen (50-100 vuotta)  - ei tarvitse kaivaa ylös ja

uusia 10 vuoden jälkeen  - vaihdettavat komponentit.

Järjestelmän käyttöikä on 50-100 vuotta. Kokemusta Raita puhdistamoilla on 1960 luvulta lähtien. Kilpailevat menetelmät kuten biosuodatin, maaperäsuodatus/ imeytys uusitaan 10-30 vuoden välein. 

4) Nopea vaihtelu kuormitustilanteisiin

RAITA Multi prosessi reagoi nopeasti vaihtelevaan kuormitukseen.

5) Laaja mallisto

PA mallistossa on saneerausmalli vanhat järjestelmän saneeraukseen. Vanhat sakokaivot voidaan hyödyntää. Myös suurempia yhteispuhdistamomalleja (PA XL) useammille kiinteistöille.

6) Käyttökulut minimissä.

PA mallistossa on useita vaihtoehtoja lietteenkäsittelytavaksi. - Liete voidaan kerätä tyhjennettäväksi kunnalliseen puhdistamoon käsiteltäväksi. Lietesäiliömallistossa on useita kokoja, jolloin tyhjennysväli räätälöidään järkeväksi. - Liete voidaan myös kuivata ja kompostoida, jolloin tyhjennyskustannusta ei aiheudu ollenkaan.

7) Monia asennusvaihtoehtoja.

PA asennetaan yleensä maahan. Se voidaan asentaa myös sisätilaan, esimerkiksi kellariin, konttiin.

Ympäristötekniikkaa Suomesta

Raidan PA puhdistamot ovat suomalaista CleanTechiä. Olemme kehittäneet ja toimittaneet pienpuhdistamoita 1960 luvulta lähtien. Suomessa ja muissa pohjoismaissa on käytössä tuhansia PA puhdistamoita, kokoluokassa 1-500 taloutta, myös maatalouden ja teollisuuden kohteissa. Viemme PA puhdistamoita myös ulkomaille.  
Lisätietoa Raita Environment
CE
EN 12566-3
128 cm 239 cm 80 cm

ESITTELYVIDEOITA:

Lisää videoita youtube sivuillamme.

BioKem          by Raita Environment