HELPPO JA HAJUTON

MODERNI YMPÄRISTÖVESSA YLEISÖKÄYTTÖÖN

• Kompostointia tehokkaalla nestekäsittelyllä • DryMix kompostirouhe poistaa hajut ja parantaa kompostointia • ECO- tai SEP-istuin valittavissa • Säädettävä ilmanvaihto • Tehokas nestehaihdutus • Suuri kapasiteetti - Säiliön vaihto tai tyhjentäminen 250 päivän käytön jälkeen (esim. 5 henkilöä 50 päivää) • Kestävä materiaali ja tekniikka (polyeteenimuovi, takuu 10 vuotta).

 ASENNUS

EV XL - SUUREMPIIN YLEISÖKOHTEISIIN

1)  Istuimeen voit valita eko- tai sep-yläosan. Ne ovat samankokoisia. Ecossa virtsan ja nesteen erotus tapahtuu laitteen pohjassa. Sepissä istuimen yläreunassa. Eco haihduttaa kosteutta jopa 95%. Saatavilla on myös posliinisia istuimia eco ja sep toiminnoilla. Sep istuimessa on mukana etukulhon huuhtelu (n. 1 dl), jolloin istuimeen liitetään vesi vesijohdosta tai istuimen yläpuolelle sijoitetusta säiliöstä. 2) Kompostointisäiliö, yhdyskuilu ja istuin asennetaan. Kompostointisäiliö asennetaan suoraan istuimen alapuolelle. Säiliö sijoitetaan rakennuksen lattian alapuolelle rakennetaan tilaan  (min 120-150 cm korkea, tila min 1,2m-2m, luukku tai ovi ulos) tai kellariin. Jos XL :ää käytetään talvisin, lämpöeristetään eristetään tila ja varustetaan termostaattiohjatulla lämmityksellä (min. +10 astetta C). Jos rakennusta ei käytetä talvella ei tilaa tarvitse eristää. Yhdysputkia on D200 on saatavilla eri pituisina (0.5 m, 1.5 m 2 m) ja ne voidaan lyhentää asennuspaikalla tarvittaessa. 3) Ilmastoimintiputki asennetaan, toimitukseen sisältyy  75 mm 40 mm putki, laajennus 75 >110, 2 kpl 45 asteen 110 mm kulmaa ja ilmastointihattu 110 mm. Muut tarvittavat putket (D110 suoraputki ja mahdolliset 30 asteen kulmat hankitaan erikseen asennuspaikan taroeiden mukaan. Lämmitetyissä rakennuksissa suosittelemme ilmastointiputkien, mitkä on kylmässä tilassa eristämistä. XL voidaan varustaa 12/230 V tuulettimella (lisävaruste), jossa on voimakkuuden säädin. Puhallin asennetaan ilmastointiputkeen. 4) Asenna nesteputki. XL toimii hajuttomasti myös suurilla kuormilla. Ylimääräinen neste johdetaan jäteveteen (eko) tai kerätään lannoitusnesteenä erillisenä säiliöön. Varusta järjestelmä sopivalla nesteen keräys- / jätevedenkäsittelyjärjestelmällä. XL voidaan varustaa lämmityselementillä (lisävaruste), joka asennetaan säiliön alle. Lämmityselementti nopeuttaa kompostointia ja parantaa nesteen haihtumista. 5) XL: n kapasiteettia voidaan helposti laajentaa. Ylimääräinen kompostointisäiliö (lisävaruste) kaksinkertaistaa kapasiteetin. 6) Aseta 10 cm: n kerros kompostirouhetta kompostisäiliön pohjalle, lisää ainetta kauhalla pussista tai astiasta käytön jälkeen 1 dl.

KÄYTTÖ

Panosta 10 cm kompostirouhetta kompostointitilan ECO, SEP, pohjalle (1). Jos käytät muuta kuin DryMix kompostirouhetta, varmista että pohjalle tulee riittävän karkeaa materiaalia , joka estää rouheen varisemisen nestetilaan. • Tasoita kompostia tarpeen mukaan Älä lisää kompostoinnille haitallisia aineita. XL ään saa laittaa ulosteita, virtsaa, wc-paperia, kompostiainetta ja biohajoavaa kotitalousjätettä (biojätettä). Piirustukset, käyttö- ja asennusohjeet teknisillä sivuilla.
XL                  by Raita Environment
SEP
ECO