Luonto kiittää - ei ympäristövaikutuksia!
Kaikki mukavuudet loma-asunnolle  tai pientaloon EV IN Bio käymälällä ja BioBox XL puhdistamolla. Ei loka-autotyhjennyksiä.  Fiksuinta, helpointa ja halvinta on käsitellä jätteet omalla tontilla, turvallisesti ja ympäristöystävällisesti.
Pitkät viemärilinjastot ja jätevedenpuhdistus suurissa keskuspuhdistamoissa ei vakuuta kaikkia, varsinkaan kun asutaan haja-asutusaluella. Kustannukset ja järjestelmän ympäristöystävällisyys painavat vaakakupissa kun valitaan ympäristöystävällistä ratkaisua.
Yhtä aikaa, kun pientaloon halutaan kaikki mukavuudet,  halutaan myös vaalia ympäristöä ja luontoa. Jätevesien käsittely nousee tärkeäksi asiaksi haja- asutusalueella. Asiasta säädetään laissakin.
Erityisesti veden lähellä tarvitaan kunnolliset jätteidenkäsittelyjärjestelmät, sillä mitään epäpuhdasta ei saa päätyä pilaamaan luontoa.
Ravinteiden palautus maahan
Musta- ja harmaavesi menevät monella kiinteistöllä suoraan umpikaivoon, koska puhdistamatonta vettä ja lietettä ei saa tyhjentää luontoon ilman kunnollista käsittelyä.
Ympäristön ja talouden kannalta fiksuinta olisi kuitenkin palauttaa ravinteet maahan ja hyödyntää ne paikallisesti, jolloin myös lietekuljetukset yhteysaluksilla jäävät pois ja ravinnekierto saarissa pysyy tasapainossa.
Kunnankin kannalta on parempi, että jäteveden ravinteet sekä kuormitus puhdistetaan ja sitten imeytetään maaperään omalla kiinteistöllä eikä jätettä kuskata kunnalliseen jätepuhdistamoon. Helpoimmalla sekä päästään, kun tontilla on oma kompostoiva biokäymälä ja pesuvedet puhdistetaan paikalla.
 
EV IN - siisti ja hajuton sisävessa
.
EV IN malliston
vessat ovat nykyaikaisia, hygieenisiä ja helppoja, sillä niissä wc- jäte kompostoituu yhdessä säiliössä pieneksi määräksi kompostimultaa.
EV IN muuttaa wc-jätteen kompostimullaksi.   
Katso video EV IN :sta:
Jätevesi puhtaaksi BioBox XL:lla
Myös pesuvesien eli harmaavesien käsittelyyn on olemassa helppoja ja tehokkaita ratkaisuita.
Harmaavesisuodatin mökille tarvitaan, etenkin saaristossa, sillä likaista vettä ei saa päätyä vesistöön. Myös kuivanmaan mökissä pesuvesien johtaminen puhdistamattomana maahan aiheuttaa hajuhaittoja ja voi houkutella paikalle ei toivottuja vieraita, kuten rottia.
BioBoxit
 ovat pieniä harmaavesisuodattimia, jotka on suunniteltu mökkeilyyn ja loma- asumiseen. Ne eivät tarvitse sähköä toimiakseen. Suodatinkäsittelyn jälkeen puhdistettu vesi voidaan johtaa turvallisesti luontoon. 
Huolto on vaivatonta: suodattimet puhdistetaan kerran vuodessa ja suodatinelementit vaihdetaan 10–15 vuoden välein. Itse laite kestää jopa 50–100 vuotta.
Harmaavesisuodattimen suodattimet puhdistetaan kerran vuodessa, mutta suodatinelementit vaihdetaan vain 10–15 vuoden välein. Suodattimessa ei käytetä turvetta tai sammalta, joten käyttökustannukset pysyvät alhaisina.
Päivitä nyt mökkisi jätejärjestelmät kuntoon
Aloitko miettiä, millaiset jätevesien ja jätteiden käsittelyratkaisut sopisivat sinun mökillesi? Mikä olisi ympäristöystävällinen, luotettava ja helppohoitoinen vaihtoehto?
Yritys kehittää ja valmistaa harmaavesi- ja sekajätepuhdistamoja, ympäristövessoja ja kompostoreja.
Jätevesiprojektin toteutukseen on monia vaihtoehtoja. Raita Environmentin menetelmillä voidaan pienentää poiskuljetettavan lietteen määrää: tyhjennysväliä saadaan pidemmäksi tai liete voidaan myös käsitellä kiinteistöllä.
Jätevesiprojektissa voi ammattilaisten avulla säästää kustannuksissa, kun pystytään hyödyntämään olemassa olevia hyväkuntoisia kaivoratkaisuja ja jätevesilinjastoja järjestelmän osana.
Voit hankkia jätevesiratkaisut mökillesi Avaimet käteen -ratkaisuna tai vain suunnittelun, lupaprosessin sekä valvonnan, jos haluat itse osallistua rakentamiseen.
Pyydä maksuton
kartoitus
! Käytössäsi on alan parhaat asiantuntijat ja paikalliset yhteistyökumppanit ympäri maata.
EV IN ratkaisee vessajätteiden käsittelyongelmat. Ne ovat hajuttomia, helppohoitoisia ekoratkaisuita, joissa jätteiden käsittely hoidetaan varmasti ja ympäristöystävällisesti.
Katso video BioBox - harmaavesisuodattimista:
Raita Environment on ympäristötekniikkaan keskittynyt suomalainen yritys, jolta saat asiantuntevaa ja laadukasta palvelua jätteenkäsittelyn  
Katso video Raita Environment:
Lue lisää RAITA ENVIRONMENT
by R a i t a ? ?